АУДИЦИЈА

АУДИЦИЈА

АУДИЦИЈА АУДИЦИЈА од  Александар Галин превод од српски: Сузана Киранџиска Режисер: Благој Мицевски Драматург: Оливера Павловиќ Сценограф: Валентин Светозарев Костимограф: Благој Мицевски Избор на музика:…

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО ИДНИНАТА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО ИДНИНАТА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО ИДНИНАТА Aвтор: Сашо Кокаланов Режија: Срѓан Јаниќијевиќ Сценограф: Марија Ветероска Костимограф: Лидија Георгиева Кореограф: Александра Кочовска Начева Музика: Срѓан Јаниќијевиќ, Андреј…

АВГУСТ ВО ОКРУГОТ ОСЕЈЏ

АВГУСТ ВО ОКРУГОТ ОСЕЈЏ

АВГУСТ ВО ОКРУГОТ ОСЕЈЏ Превод: Оливера Павловиќ Режисер: Драгана Милошевски – Попова Драматург: Билјана Крајчевска Сценограф: Валентин Светозарев Костимограф: Андреј Папаз Ѓоргиевски Композитор: Маријан Неќак…

БАКХИ

БАКХИ

БАКХИ – Краток преглед на распадот Режија: Игор Вук Торбица Драматург: Билјана Крајчевска Сценограф: Валентин Светозарев Костимограф: Благој Мицевски Асистент на режија: Јован Ристовски Дизајн…

ДЕТЕТО СОНУВА

ДЕТЕТО СОНУВА

ДЕТЕТО СОНУВА Автор: Ханох Левин Драматург: Билјана КрајчевскаПревод од англиски*: Снежана Крајчевска ПлушковскаРежисер: Итаи ДоронСценографија и визуелно уредување: Омри РозенблумСценограф-советник: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиДизајнер на…