ЖЕЛЕЗНО НЕБО

ЖЕЛЕЗНО НЕБО

ЖЕЛЕЗНО НЕБО Авторски проект на Марјан Георгиевски, кој заедно со Александар Димовски го создаваат овој “cinema theatre” користејќи повеќе алатки кои ги пружа театарот и…

ФЕТИШИСТ

ФЕТИШИСТ

ФЕТИШИСТ Претставата ,,Фетишист“(монодрама) по Мишел Турние има за цел да ни ја претстави извртената реалност на еден живот што бивајќи свртен наопаку, поради тешките услови…

МОРЕ НА ТИШИНАТА

МОРЕ НА ТИШИНАТА

МОРЕ НА ТИШИНАТА Режисер: Оља ЛозицаДраматург: Романо НиколиќКомпозитор: Матко БотиќСценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Андреј ЃорѓиевскиТон-мајстор: Николче ТерзиевскиСветло-мајстор: Горан ПетровскиВидео оператор: Владимир ПереловскиИнспициент: Мирослав ЛазаревскиСуфлер: Гордана Михајловска…

БРОД ЗА КУКЛИ

БРОД ЗА КУКЛИ

БРОД ЗА КУКЛИ Автор: Милена МарковиќРежисер: Кокан МладеновиќПревод од српски и драматург: Билјана КрајчевскаСценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Александра Пециќ – МладeновиќКомпозитор: Димитар АндоновскиКореограф: Андреа КулешевиќТон мајстор:…

НА ОТВОРЕНО МОРЕ

НА ОТВОРЕНО МОРЕ

НА ОТВОРЕНО МОРЕ Текст: Славомир Мрожек Адаптација и режија: Благој Мицевски Драматург: Оливера Павловиќ Костимографија: Благој Мицевски Сценографија: Валентин Светозарев Музика: Александар Димовски Светло: Игор…

АКО ОСТАНЕШ ДОМА​

АКО ОСТАНЕШ ДОМА​

АКО ОСТАНЕШ ДОМА По мотиви на оригиналот на Карој Сакони Режија: Јован РистовскиСценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиДизајн на плакат: Димитар РистовскиСветло-мајстор: Горан ПетровскиТон-мајстор: Никола ТерзиевскиВидео…

МАЈКА

МАЈКА

МАЈКА Автор Флоријан ЗелерРежија: Благој МицевскиДраматург: Оливера ПавловиќСценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиМузика: Александар ДимовскиСветло: Игор МицевскиВидео: Владимир ПереловскиИнспициент: Димитар МихајловскиСуфлер: Мирјана Христовска Премиера: 08.04.2022 Играат:…

MY NAME IS MEDEJA

MY NAME IS MEDEJA

MY NAME IS MEDEJA Режисер: Себастијан ХорватДраматург: Милан Рамшак МарковиќКомпозитор: Драго ИванушаСценограф: Валентин СфетозаревКостимограф: Андреј ЃоргиевскиСветло – мајстор: Игор МицевскиТон – мајстор: Александар ДимовскиВидео –…

КИСЛОРОД

КИСЛОРОД

КИСЛОРОД КИСЛОРОД – Иван Вирипаев Превод: Оливера ПавловиќРежија и сценографија: Иван ЈерчиќКостимографија: Марта ДојчиновскаАвторска музика и избор на музика: Александар ДимовскиСветло: Никола ЃеорѓиевскиШминка и фризура:…

ТАТКО НА ТАТКОВИНАТА

ТАТКО НА ТАТКОВИНАТА

ТАТКО НА ТАТКОВИНАТА Автор и режисер: Иван Пеновиќ Сценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиКомпозитори: Филип Триплат и Карло МркшаПревод од хрватски јазик: Сузана БрезовецСветло–мајстор: Горан ПетровскиТон–мајстор:…