МАЛИЏАНО

МАЛИЏАНО

М А Л И Џ А Н О Режисер: Софија Ристевска – Петрушева Текст: Билјана Крајчевска / документарни материјали Кореограф: Кире Миладиноски Сценограф: Драган Ангелковиќ…

ДЕМОНИ

ДЕМОНИ

Д Е М О Н И Ларс Норен Превод од англиски: Снежана Крајчевска Плушковска Режија: Васил Христов Сценографија: Валентин Светозарев Костимографија: Андреј Ѓоргиевски Инспициент: Димитар Михајловски Суфлер: Мирјана Христовска Тон-мајстор: Александар Димитровски…

ПАТУВАЧКИ ТЕАТАР ШОПАЛОВИЌ

ПАТУВАЧКИ ТЕАТАР ШОПАЛОВИЌ

ПАТУВАЧКИ ТЕАТАР ШОПАЛОВИЌ По текст на: Љубомир Симовиќ Режија: Љупчо Ѓоргиевски Сценографија: Валентин Светозарев Костимографија: Андреј Ѓоргиевски Композитор: Марјан Неќак Испициент: Мирко Лазаревски Светло-мајстор: Горан…

HISTORY OF MOTHERFUCKERS

HISTORY OF MOTHERFUCKERS

HISTORY OF MOTHERFUCKERS HISTORY OF MOTHERFUCKERSпо Кориолан од Вилијам Шекспир Ведрана БожиновиќРежисер – Андраш УрбанСценограф – Валентин СветозаревКостимограф – Благој МицевскиКомпозитор – Ирена ПоповиќТон – мајстор – Николче ТерзиевскиСветло –…

НОЌТА КОГА ЈА УБИВ МЕСЕЧИНАТА

НОЌТА КОГА ЈА УБИВ МЕСЕЧИНАТА

НОЌТА КОГА ЈА УБИВ МЕСЕЧИНАТА По МОСТОТ од Лорен ван Велтер Превод од бугарски: Александар Копања Адаптација и режија: Марјан Ѓорѓиевски Сценограф: Валентин Светозарев Костимограф:…

И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАР НЕ?

И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАР НЕ?

И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАР НЕ? И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАР НЕ? – Хорас Мекој Превод од англиски: Снежана Крајчевска ПлушковскаРежија: Мартин КочовскиАсистент на режија:…

АУДИЦИЈА

АУДИЦИЈА

АУДИЦИЈА АУДИЦИЈА од  Александар Галин превод од српски: Сузана Киранџиска Режисер: Благој Мицевски Драматург: Оливера Павловиќ Сценограф: Валентин Светозарев Костимограф: Благој Мицевски Избор на музика:…

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО ИДНИНАТА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО ИДНИНАТА

СИ БЕШЕ ЕДНАШ ВО ИДНИНАТА Aвтор: Сашо Кокаланов Режија: Срѓан Јаниќијевиќ Сценограф: Марија Ветероска Костимограф: Лидија Георгиева Кореограф: Александра Кочовска Начева Музика: Срѓан Јаниќијевиќ, Андреј…

АВГУСТ ВО ОКРУГОТ ОСЕЈЏ

АВГУСТ ВО ОКРУГОТ ОСЕЈЏ

АВГУСТ ВО ОКРУГОТ ОСЕЈЏ Превод: Оливера Павловиќ Режисер: Драгана Милошевски – Попова Драматург: Билјана Крајчевска Сценограф: Валентин Светозарев Костимограф: Андреј Папаз Ѓоргиевски Композитор: Маријан Неќак…

БАКХИ

БАКХИ

БАКХИ – Краток преглед на распадот Режија: Игор Вук Торбица Драматург: Билјана Крајчевска Сценограф: Валентин Светозарев Костимограф: Благој Мицевски Асистент на режија: Јован Ристовски Дизајн…

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola